Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk til en audition
Af åbenlyse årsager vil alle gerne give et godt indtryk til en audition. Her får du et par gode råd til at give et godt førstehåndsindtryk.
Hvorfor er det så vigtigt?
Det kan være du tænker: "Bare fordi mit førstehåndsindtryk måske er knapt så godt, kan jeg vel altid redde det senere." Det er korrekt, at det ikke er en umulighed, men det er faktisk rigtig svært at få vendt folks indtryk af dig. Allerede inden for de første 7 sekunder af et møde vil folk have dannet sig et førstehåndsindtryk af dig og i løbet af 3 minutter, vil størstedelen af beslutningen om de vil se dig igen være truffet. Så som du kan se, er din tid begrænset og derfor er det meget vigtigt, at du udnytter den bedst muligt.
Inden audition
Udover at forberede replikker og sang, kan du med fordel forberede dit mindset. Overvej, hvilken stemning du gerne vil have til din audition. Den skal gerne være præget af godt humør og positivitet. Sørg derfor for at få din søvn, så du har overskud og energi. Dette hjælper ikke kun din præstation, men også det indtryk du giver. Hvis du bare vågner og ikke er i det bedste humør, kan du med fordel lytte til noget musik på vejen dertil, som får dig i en bedre stemning. Husk på, at energi smitter. Den energi vi sætter ud, er også den, vi får igen. Det vil sige, at hvis du ankommer med en negativ energi, er der stor sandsynlighed for, at det smitter af på modtageren, og det ville jo være ærgerligt i en sådan situation. Hvis du gerne vil have, at de er positive, skal du også selv være det.
Forberedelse er ikke alt
Du kan have forberedt dig nok så meget, men hvis dit førstehåndsindtryk er negativt, kan det overskygge din ellers fine audition. Lad os sige, du bare kan alle dine replikker til punkt og prikke, men kommer slentrende med en doven udstråling og et garn, der ikke rigtigt er blevet redt igennem efter nattens søvn. Det giver bare et lidt øv-indtryk for dem, som skal bedømme dig. Én ting er, hvordan du tager dig ud, når du skal til audition, men en anden og nok i virkeligheden vigtigere faktor er, hvordan du præsentere dig selv.
Sørg for at give hånd, når du kommer ind i lokalet. Der er forskellige måder det kan gøres på, og nogle er mere hensigtsmæssige end andre. Tænk på, at det skal være et solidt håndtryk, uden at du knuser modtagerens hånd, men heller ikke har en helt slap hånd, når du gør det. Imens du giver hånd - og i det hele taget, når du er til audition - så sørg for at have øjenkontakt med juryen. Ligesom med håndtrykket skal du selvfølgelig passe på, at det ikke bliver for meget. Du skal gerne have øjenkontakt 60-70% af samtalen, men helst ikke mere, da det kan virke intimiderende. Og omvendt heller ikke meget mindre, da du dermed kan virke uinteresseret. Dette vil naturligvis afhænge lidt af de replikker du skal ind og fremføre, hvor det nogle gange giver mere mening med mindre øjenkontakt, men som udgangspunkt anbefaler vi, at du har øjenkontakt størstedelen af din audition. Det giver det indtryk, at du viser respekt og tillid til dem, som skal bedømme din audition, samtidig med, at du virker mere overskudsagtig.
Taknemmelighed
Det er altid godt, hvis modtageren mærker, at du er taknemmelig for at være til stede.
Uanset om det er en åben audition, hvor alle kan tilmelde sig eller de har henvendt sig personligt til dig, så vær høflig og vis din respekt. Respekt for, at de tager sig den tid til at møde dig og se, hvad du kan.
Sidst, men ikke mindst, så husk at smile. Der er ikke noget, der smitter som et smil - og så endda på den gode måde.
Hvis du følger disse råd og kan kombinere både høflighed og respekt samtidig med øjenkontakt, et smil og naturligvis en forberedelse af det tilsendte materiale, så er du altså rigtig godt på vej til at give et godt førstehåndsindtryk til din audition.
Vi håber denne artikel gav et lys over, hvorfor førstehåndsindtrykket er så vigtigt, og hvad du kan gøre for at nå i mål med det.
Knæk og bræk til dine auditions!
Læs også:
Apps, bøger og podcasts om skuespil
Vil du gerne udvide din viden om skuespil, men er i tvivl om, hvor du skal søge inspiration? Så er denne artikel noget for dig. Læs artikel
Vil du gerne udvide din viden om skuespil, men er i tvivl om, hvor du skal søge inspiration? Så er denne artikel noget for dig.
Hvad lægger en caster mærke til?
Har du tænkt over, hvad en caster kigger efter, når du søger en rolle via en audition eller indsender en castingvideo? Læs med i denne artikel for at få et par råd med på vejen. Læs artikel
Har du tænkt over, hvad en caster kigger efter, når du søger en rolle via en audition eller indsender en castingvideo? Læs med i denne artikel for at få et par råd med på vejen.
6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition
Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang. Læs artikel
Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang.