Hvordan får jeg mere skærmtid som statist?

Du har været statist i en folkemængde mere end én gang. Nu føler du, det er på tide at komme mere i forgrunden. Læs her, hvordan du kan øge dine chancer. 

Først og fremmest er det vigtigt at være professionel og pålidelig. Kom til tiden, forbered dig godt og opfør dig professionelt på settet. Det gør et godt indtryk på castere og instruktører, som måske vil huske dig til fremtidige roller. Følg casterens og instruktørens instruktioner og vis, at du er engageret og dedikeret. Hvis du viser, at du forstår og kan udføre instruktionerne godt, kan du få mere synlige roller.

Husk også at være venlig og respektfuld over for alle på settet, lige fra andre statister til instruktøren og kamerafolkene. Et godt netværk kan føre til flere og bedre muligheder. Det skader i hvert fald ikke. 

Find ud af, hvad der gør dig unik og brug det til din fordel. Det kan være en bestemt færdighed, udseende eller personlighedstræk, der gør dig mere bemærkelsesværdig på skærmen. Du kan også overveje at tage kurser og workshops for at forbedre dine skuespillerfærdigheder. Hvis du kan vise, at du har talent ud over at være en baggrundsstatist, kan du blive valgt til mere fremtrædende roller. 

Vær fleksibel og tilgængelig. Mange jobs er med meget kort varsel. Er du fleksibel med din tid og kan være hurtigt tilgængelig, kan der være flere muligheder for dig. Produktioner søger ofte statister, der kan tilpasse sig hurtigt. 

Til sidst vil jeg lige slå et slag for mindre produktioner eller filmskolernes kortfilm. Her er der ofte større chancer for at få mere skærmtid, da der er færre mennesker involveret. Selvom kortfilmene ofte er ulønnede, er det en rigtig god måde at få mere skærmtid og vise, hvad du kan. Og hey, hvem ved, måske bliver den rolle et springbræt til et nyt? 

Det handler tit om nåleøjet. Bliv ved med at søge jobs og forbedre dine færdigheder. Jo mere erfaring og eksponering du får, desto større er chancen for at få mere skærmtid.

Vi håber, at disse råd vil hjælpe dig på vej.

Held og lykke.

Opdateret: Tirsdag d. 25 juni 2024

Læs også:

Mandag d. 24 juni 2024 - For statister

Bliv statist i film, TV- og reklamefilm

Det er sjovt at være statist, opleve et filmset indefra og se de kendte skuespillere være på arbejde. Se her, hvor nemt det er at komme i gang. Læs artikel

Det er sjovt at være statist, opleve et filmset indefra og se de kendte skuespillere være på arbejde. Se her, hvor nemt det er at komme i gang.

Mørkhåret kvinde i grå bluse står med et klaptræ
Mandag d. 31 juli 2023 - For skuespillere

Trin for trin: Sådan bliver du skuespiller

Psst. Må vi fortælle dig noget? Hemmeligheden bag at blive en god skuespiller er at gå til en masse castings og auditions og øve sig hele tiden. Hvis du er dedikeret og målrettet, skal du nok lykkedes. Her er nogle trin, der kan hjælpe dig med at forfølge din drøm om at blive skuespiller. Læs artikel

Psst. Må vi fortælle dig noget? Hemmeligheden bag at blive en god skuespiller er at gå til en masse castings og auditions og øve sig hele tiden. Hvis du er dedikeret og målrettet, skal du nok lykkedes. Her er nogle trin, der kan hjælpe dig med at forfølge din drøm om at blive skuespiller.

Fredag d. 21 april 2023 - For skuespillere

5 typiske fejl ved online auditions (self-tapes)

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes. Læs artikel

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes.