7 tips til et naturligt smil
Smil.. Du er på! At smile naturligt foran et kamera kan være meget svært. Her får du 7 tips, der giver dig til et naturligt smil.
1. Drop "cheese"
Vi kender alle sammen udtrykket "cheese" eller "appelsin", når vi tager billeder - selve ordet og bevægelser i læberne gør, at man får et smil frem, når man siger det. Dog er det ikke et helt naturligt smil. Et smart Hollywood-trick er at sige "money" i stedet for. Bevægelsen i læberne gør, at man smiler mere naturligt. Og så kan tanken om penge jo godt give én et smil på læben :)
2. Slap af
Det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas, så bliver du automatisk mere naturlig at se på. Hvis du er meget stresset og føler dig presset til at smile, så vil det på ingen måde se naturligt ud. Luk evt. øjnene og tag en dyb indånding. Når du så åbner øjnene igen, vil du forhåbentlig være mere afslappet, og på den måde vil dit smil også se mere naturligt ud.
3. Fokuser på dine muskler
Det er ikke sikkert, at du tænker over, at du rent faktisk bruger musklerne i dit ansigt, når du smiler. Hvis du er lidt nervøs eller stresset, så er det tydeligt at se på dit smil. Prøv at fokusere på musklerne i dit ansigt og i dine kæber, og brug lige et øjeblik på kun at fokusere på dem, og bevidst slappe af i dem. På den måde vil dit naturlige smil automatisk komme frem.
Det naturlige smil sidder ikke kun i læberne og mundvigen, men også i øjnene. Kan du smile med øjnene, vil det 100% se mere naturligt ud.
Læs også: Sådan smiler du med øjnene
4. Tænk på noget godt
Det er selvfølgelig nemt at sige, og det er også et trick, man har brugt i rigtig lang tid. Men prøv, mens du står foran fotografen, at tænke på noget, som gør dig glad eller som du synes, er sjovt, og har fået dig til at grine. Det kan være din mor, en joke eller dit kæledyr. Det gør, at du automatisk får et smil frem, da det er noget, som gør dig glad. Hvis du er glad, så vil det være meget tydeligt på billedet, at du smiler naturligt.
5. Personen bag kameraet
Det har faktisk rigtig meget at sige, hvem fotografen bag kameraet er. Det er rigtig vigtigt, at det er en person, som du føler dig godt tilpas sammen med. Hvis det er en, som du også kan lave lidt sjov med, så er det kun en fordel. Få evt fotografen til at sige noget fjollet, så får du automatisk et naturligt smil frem. Hvis det er en fotograf, du slet ikke kender, så kan det hjælpe at forestille dig én, du kan lide bag kameraet. Det minder lidt om punkt nummer 4: At tænke på noget godt. Hvis du forestiller dig en person, du godt kan lide bag kameraet, gør det det nemmere for dig at smile naturligt. Det kan være alle lige fra din kæreste, din bedstemor eller din yndlingstegnefilmsfigur.
6. Træning og øvelse
Et naturlige smil handler om musklerne i ansigtet og kontrollen af dem. Musklerne klarer sig bedre, hvis de bliver trænet ofte. Jo mere du øver dig og træner dine muskler, jo nemmere gør det, det for dig at vise og bruge dit naturlige smil. Her får du tre øvelser, der træner dit smil:
- Prøv at smile almindeligt. Stræk hjørnerne af munden ud og op, og gør som du gør, når du smiler. Hold positionen i 10 sekunder. Derefter skal du dele læberne lidt, altså udvid smilet - og hold så positionen i 10 sekunder. Gentag øvelserne nogle gange om dagen, og hvis du føler for det, kan du udvide smilet endnu mere.
- En anden øvelse, som vil hjælpe dig af med fine linjer rundt om din mund er denne: lav trutmund og sug så kinde kinder ind, så du får det såkaldte "fiskeansigt". Når du har positionen, så prøv at smile - og hold så denne position, indtil du kan mærke at musklerne begynder at blive trætte. Hvis du husker det, så lav gerne denne øvelse en gang om dagen.
- En tredje øvelse kaldes for "silly rabbit", og er en øvelse, der toner dine muskler i kinderne og forbedre dit smils fleksibilitet og kontrol. Du skal bruge et spejl til øvelsen. Sådan gør du: Først skal du smile så bredt som du overhovedet kan. Sigt gerne efter et øre-til-øre smil uden at dele læberne. Vrid så din næse frem og tilbage, indtil dine muskler i kinderne inddrages i smilet. Når du i spejlet kan se dig selv som en lille kanin - så gør du det rigtigt. Gentag øvelsen 10 gange.
7. Bliv tryg ved dit eget smil
Øv dig gerne i et spejl, og hvis du kan huske det, så smil gerne til dig selv i spejlet, hver gang du går forbi et. Du kan også prøve dig frem foran spejlet, hvordan dit smil ser bedst ud - jo mere selvsikkerhed man har, jo mere afslappet bliver man = mere naturligt smil. Det kan også være, at der er en anden grund for usikkerheden ved dit smil - f.eks. dine tænder. Der skal man bare tage små trin, og se, om man kan lære sig selv at elske, hvordan man ser ud. Start evt. med et godt naturligt smil uden at dele læberne, og begynd så derefter så småt at dele læberne mere og mere - jo bedre man har det med sig selv, jo mere naturlig kommer man også til at se ud på billeder.
Sådan. Så er du klar til det store tandpastasmil, næste gang dine venner fisker kameraet frem.
Læs også:
Sådan smiler du med øjnene
En af hemmelighederne bag et godt billed, er at smile med øjnene. Eller "smize" som Tyra Banks kaldte det i America's Next Top Model. Prøv vores guide her til, hvordan du kan smile med øjnene. Læs artikel
En af hemmelighederne bag et godt billed, er at smile med øjnene. Eller "smize" som Tyra Banks kaldte det i America's Next Top Model. Prøv vores guide her til, hvordan du kan smile med øjnene.
10 tips til at blive mere fotogen
Du kender måske det med, at man prøver og prøver, men aldrig lykkedes med at få det perfekte billede. Man føler sig usikker og gider måske slet ikke have taget billeder. Du får her 10 tips, som kan hjælpe dig til at blive mere fotogen. Læs artikel
Du kender måske det med, at man prøver og prøver, men aldrig lykkedes med at få det perfekte billede. Man føler sig usikker og gider måske slet ikke have taget billeder. Du får her 10 tips, som kan hjælpe dig til at blive mere fotogen.
Husk at have rettigheder til dine billeder
I den tid vi lever i, bliver information mere og mere tilgængeligt pga. internettet og de sociale medier. Det gør, at det er blevet lettere at kopiere materiale som f.eks. tekster og billeder. Men hvordan er det lige med copyright-reglerne? Og hvornår ved du, om du må bruge billedet, og hvordan indhenter man f.eks. tilladelse fra en fotograf til billederne? Få svar på alt dette i denne artikel. Læs artikel
I den tid vi lever i, bliver information mere og mere tilgængeligt pga. internettet og de sociale medier. Det gør, at det er blevet lettere at kopiere materiale som f.eks. tekster og billeder. Men hvordan er det lige med copyright-reglerne? Og hvornår ved du, om du må bruge billedet, og hvordan indhenter man f.eks. tilladelse fra en fotograf til billederne? Få svar på alt dette i denne artikel.